Herinneringsroute officieel geopend

75 jaar vrijheid Gilze en Rijen
Op dinsdag 23 april opende burgemeester Boelhouwer de fietsherinneringsroute bij de kerk in Molenschot. Vierentwintig bordjes op de 31 kilometer tellende route vertellen de verhalen van 75 jaar geleden; over de bevrijding van Gilze en Rijen. Verhalen die niet verloren mogen gaan.

Blijvende herinnering
De eerste vier bordjes werden in 2014 geplaatst. In 2019 zijn de laatste bordjes geplaatst. Deze herinneringsbordjes, drie Liberation-zuilen en twee dankkapellen vormen samen de verbindingspunten voor de herinneringsfietsroute. Hij loopt door de vier kernen van de gemeente Gilze en Rijen. De herinneringsbordjes werden ontwikkeld  door Heemkring Molenheide in samenwerking  met de gemeente als blijvende herinnering aan de gebeurtenissen van 75 jaar geleden.

Fietsroute
De fietsroute staat op de app IZI Travel, onder ‘Herinneringsroute Tweede Wereldoorlog’ en de website: http://www.gilzerijenopdekaart.nl

Foto: Carla van den Ouweland