Tentoonstelling De Jaren 60

Op zondag 3 februari a.s. zet Heemkring Molenheide haar deuren van ’t Oude Raadhuis te Gilze weer open voor publiek, dat haar tentoonstelling De Jaren 60 gratis kan bewonderen. De expositie van de vele spullen geeft een duidelijk beeld van hoe het in de jaren zestig van de vorige eeuw toeging. Vanaf 13.30 uur tot ongeveer 16.30 uur kan iedereen hier dus gratis terecht om de sfeer van de zestiger jaren weer te proeven.
Deze expositie zal heel veel mensen aanspreken en herinneringen oproepen aan hun jeugd of hun Flower Power tijd.  Ook vele echtparen zullen terugdenken aan het moment, dat ze getrouwd zijn en een huisje en kinderen kregen. Veel trouwfoto’s zijn te bezichtigen in fotoboeken, samengesteld met huwelijksbeelden uit onze gemeente.  Tevens staan er paspoppen aangekleed met een trouwjurk en trouwpak uit die tijd.

Maar natuurlijk zijn er ook heel veel andere materialen uit de jaren 60 te zien., zoals o.a. een compleet ingerichte keuken uit die tijd. Ook winkelboekjes, die toen werden gebruikt om boodschappen te noteren, die door de weeks werden gehaald en op de zaterdag, als manlief thuiskwam met zijn loonzakje en het weekloon, de rekening te kunnen betalen. Voorts zie je serviezen, kleding, doopjurken en baby-artikelen. Er zijn verschillende ingerichte hoekjes zoals een schoolhoek, een keuken natuurlijk en een zithoekje. Als u zin hebt kunt u in de tussentijd een plaatje draaien uit de jaren 60 op de oude platenspeler.

Het is dus de moeite waard om met kinderen en kleinkinderen een kijkje te komen nemen. Zondag 3 februari 2019 is de tentoonstelling open van 13.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis en de koffie of de thee staan klaar. Het bezoekadres is Nieuwstraat 22 te Gilze. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zij-ingang naar binnen.

Groepen kunnen voor een bezoek buiten de openingsuren, via e-mail een afspraak maken: info@heemkringmolenheide.nl .

HvO