Viering 75 jaar bevrijding

Hebt u nog foto- of filmmateriaal op zolder liggen? 

Heemkring Molenheide bereidt zich voor op de viering van 75 jaar bevrijding in onze gemeente. Wij maken onder andere een documentaire over de Tweede Wereldoorlog. Hebt u nog foto- en/of filmmateriaal over deze periode op zolder liggen? Wij maken er graag gebruik van.

Met allerlei activiteiten staat van eind oktober 2019 tot en met mei 2020 in onze gemeente het thema bevrijding in de schijnwerpers.
Eén van de onderdelen is de documentaire van de heemkring, een tijdsdocument over de periode 1939 tot en met 1945. Als projectgroep vragen wij de inwoners van Gilze en Rijen nu of zij in fotoboeken, op zolder of waar dan ook nog foto’s van de Tweede Wereldoorlog in onze gemeente hebben.  Foto’s van de bezetting, het dagelijks leven toen, ernstige gebeurtenissen, bevrijdingsfeesten, noem maar op.  Filmmateriaal over die periode is natuurlijk ook meer dan welkom.

Heeft u iets beschikbaar? Laat het ons weten via info@heemkringmolenheide.nl  of bel Peter van Opstal  06-53 800 617. Op dinsdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur zijn vrijwilligers van ons aanwezig in het Heemgebouw, Nieuwstraat 22, Gilze.
Nadat wij de foto’s gescand hebben, komen ze meteen weer bij u terug. U kunt ze natuurlijk ook zelf digitaal aanleveren.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

bij de foto: Poolse soldaat voert twee krijgsgevangen gemaakte Duitsers af