Heemkring Molenheide wenst alle Gils-Kwistteams veel succes!

Nog goede tips nodig?

Welk markant gebouw in Gilze staat centraal op deze foto uit 1955? En hoe heette het Bisschop de Vetplein op dat moment? Het zou aanstaande zaterdagavond zo maar een vraag bij Gils Kwist kunnen zijn…..

Vorig jaar had Gils Kwist ook allerlei vragen over de plaatselijk geschiedenis in het pakket zitten. Dat was goed te merken op onze heemkring-website. Deelnemers hebben die avond meer dan duizend(!) pagina’s geraadpleegd. En ook onze tijdmachine met allerlei plaatselijke historie op de tijdlijn, werd vaak bekeken.

GOED VOORBEREIDEN
Wil je goed voorbereid zijn op dé kwis van het jaar, kijk dan nu alvast eens op www.heemkringmolenheide.nl  en www.tijdmachinegilzerijen.nl. Ze bevatten veel historische informatie en hebben – niet onbelangrijk op zo’n avond – een goede zoekfunctie.

VAKER KENNIS HALEN
Wil je door het jaar heen ook je kennis vergroten als het om de lokale geschiedenis gaat? We hebben allerlei boeken uitgegeven en ook digitaal werken we voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen. Interesse? Bekijk regelmatig onze websites, bezoek onze tentoonstelling en heemtuin en volg ons op Facebook.

En je kunt natuurlijk ook lid worden van onze vereniging. Dat geeft nog meer voordelen. Hoe dat in z’n werk gaat, vind je hier.

Voor zaterdagavond 22 september wensen wij in ieder geval alle Gils-kwistdeelnemers veel succes!