Demonstratie korven vlechten

Zondag 3 september a.s. worden de deuren van ’t Oude Raadhuis in Gilze weer geopend voor de tentoonstelling “Spulgoed, komde gij speulen?” Speciaal voor deze dag is Huub Weterings aangetrokken om het oude ambacht ‘korven vlechten’ te demonstreren. En natuurlijk heeft heemkring Molenheide de tentoonstelling over speelgoed van voor 1980. ’t Oude Raadhuis is van 13.30 tot 16.30 uur geopend en de entree is gratis. Naast de tentoonstelling van het ‘Spulgoed’ (goed voor opa en pma en de kleinkinderen) zijn de heemtuin ‘’t Boerenblomhof, de afhang en de overige vaste tentoonstellingen allemaal te bezichtigen. Het is de moeite waard om gezellig met het hele gezin te komen kijken, want naast alle nostalgische apparaten en gebruiksvoorwerpen is ook de heemtuin in volle bloei.

De tentoonstelling is in ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22 , Gilze op zondag 3 september en is open van 13.30 tot 16.30 uur.  De entree is gratis en de koffie of thee staat klaar. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zijingang naar binnen.  Groepen kunnen voor een bezoek buiten de openingsuren, via e-mail een afspraak maken: secr@heemkringmolenheide.nl . De tentoonstelling is elke eerste zondag van de maand geopend. Houdt zondag 10 september echter ook alvast gereserveerd, want dan is ’t Oude Raadhuis al om 12.00 uur open in verband met de Open Monumentendag.