Wethouder Ariane Zwarts opent de beeld- en archiefbank van Heemkring Molenheide

Op woensdagmiddag 8 maart 2017 opende cultuurwethouder Ariane Zwarts de beeld- en archiefbank van Heemkring Molenheide. Vanaf medio 2016 zijn vrijwilligers bezig geweest met het digitaliseren van duizenden foto’s. Heemkring Molenheide beschikt ook over meer dan 1.300 boeken in haar bibliotheek. De covers van deze boeken zijn gescand.

Via de provinciale stichting Erfgoed Brabant is de Heemkring in het bezit gekomen van een softwarepakket voor collectieregistratie. Alle gedigitaliseerde foto’s en boeken zijn hierin opgenomen. Aan deze foto’s en boeken zijn zoekcriteria en beschrijvingen toegevoegd zodat de kijker kan zoeken op o.a.: onderwerp, plaats, straatnaam. In de beeldbank zijn ook een beperkt aantal audioberichten en video’s opgenomen. Vrijwilligers blijven werken aan de uitbreiding van deze beeld- en archiefbank.

Heemkring Molenheide biedt ook andere collecties de mogelijkheid deel te nemen op deze beeld- en archiefbank. Fotograaf Cor de Kok uit Gilze en de Stichting Erfgoed Ericsson Nederland gaan materiaal plaatsen op deze beeld- en archiefbank.