Zilveren speld van Brabantse Heem voor Marielle van Hezewijk

Met plezier en passie zet Mariëlle van Hezewijk zich in Gilze en Rijen al jaren in voor Heemkring Molenheide. Voor haar verdiensten ontving zij, tot haar grote verrassing, op woensdag 1 februari 2017 de Zilveren speld van de Brabantse Heem. De eervolle onderscheiding werd haar uitgereikt door voorzitter Bert Wagemakers van Heemkring Molenheide.

‘Het belang van Heemkring Molenheide staat altijd voorop bij Marielle, waarbij ze zelf het liefst op de achtergrond blijft. Alles wat ze doet, is van hoge kwaliteit.’ verwoordde Bert Wagemakers in zijn toespraak.

Marielle is vanaf 2002 bestuurslid van Heemkring Molenheide met als aandachtsgebied public relations en communicatie en heeft een brede staat van dienst. Ze is bij veel heemkundige uitgaven betrokken geweest, zoals  ‘Wanneer klank en maat de toon zetten’ (2001), de historische canon van Gilze en Rijen (2015), en tweehonderd jaar Koninklijke Harmonie Sint Cecilia (2007). Ook was ze betrokken bij diverse tentoonstellingen en is ze lid van het schrijversteam voor de Tijdmachine Gilze en Rijen. Deze tijdmachine is een professioneel hulpmiddel voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van de gemeente Gilze en Rijen.

 

Samen met twee andere leden werkt Mariëlle op dit moment aan de uitgave ‘honderd jaar algemeen kiesrecht in Nederland’, welke in 2018 verschijnt.
De stichting Brabants Heem overkoepelt 123 Brabantse heemkundekringen met gezamenlijk meer dan 33.000 leden. Het bestuur van Brabants Heem en alle aangesloten kringen in Brabant zijn voor 100% vrijwilligersorganisaties. Daarom geeft het bestuur met enthousiasme en overtuiging veel aandacht aan het vrijwilligerswerk.