Digitaal beheer inloopmiddag

Op dinsdagmiddag 23 januari a.s. zijn wij als Heemkring Molenheide gastheer voor het team van Erfgoed Brabant. Op deze inloopmiddag kunnen Heemkringen zich laten informeren over digitalisering van collecties. Graag aanmelden via de website van Erfgoed Brabant. Locatie: Heemkring Molenheide, Nieuwstraat 22 te Gilze. Van 14.00 uur tot 17.00 uur.


Wilt u meer weten over het digitaal beheren, online delen en duurzaam digitaal bewaren van uw collectie? Of werkt u al met ons collectiebeheersysteem Memorix Maior en heeft u daar concrete vragen over? Of heeft u vragen over collectieregistratie in het algemeen? Kom dan naar een van onze inloopdagen ‘Collectie Digitaal’. Tijdens de inloopdagen staat het team van de Brabant Cloud – soms versterkt door andere deskundige collega’s van Erfgoed Brabant – klaar om al uw vragen te beantwoorden, u advies te geven of u uit de brand te helpen. Er is ook koffie en de deelname is gratis, dus meldt u snel aan!

Wat zijn Brabant Cloud en Memorix Maior?
Brabant Cloud is een digitale infrastructuur die erfgoeddata opslaat, samenbrengt en ontsluit en is bedoeld voor alle Brabantse erfgoedinstellingen die hun (erfgoed)collectie via het internet voor een breed publiek toegankelijk willen maken. Vanuit allerlei registratiesystemen, zoals Adlib Museum, kunt u uw gegevens toegankelijk maken via deze infrastructuur.
Binnen de Brabant Cloud werkt Erfgoed Brabant met het collectieregistratiesysteem Memorix Maior. Meer informatie over Memorix Maior en Brabant Cloud vindt u op de website www.brabantcloud.nl.

terug naar Agenda