Burgemeester Boelhouwer opent herinneringsroute Gilze en Rijen

Op dinsdag 23 april om 15.00 uur aanstaande opent burgemeester Boelhouwer een herinneringsfietsroute.  De route is een initiatief van Heemkring Molenheide, als onderdeel van 75 jaar Bevrijding Gilze en Rijen. De opening vindt plaats bij het herinneringsbordje bij de kerk in Molenschot.

Er is in onze gemeente veel gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op een groot aantal plaatsen hebben zich ingrijpende gebeurtenissen voorgedaan.

Als blijvende herinnering hieraan heeft de gemeente Gilze en Rijen in samenwerking met Heemkring Molenheide herinneringsbordjes ontwikkeld. De eerste vier zijn in april 2014 geplaatst.  Met de intentie om dit aantal jaarlijks uit te breiden. Ieder bordje heeft zijn verhaal. In 2019 zijn de laatste bordjes geplaatst. Daarmee komt het totaal op vierentwintig.

Deze herinneringsbordjes, drie Liberationzuilen en twee dankkapellen vormen samen de verbindingspunten voor de herinneringsfietsroute. Hij loopt door alle vier de dorpen van de gemeente en is ongeveer 31 km lang. De fietsroute is te vinden op de app IZI travel, onder de naam ‘Herinneringsroute Tweede Wereldoorlog’. Of ga naar: www.gilzerijenopdekaart.nl

terug naar Agenda