Zoon van Poolse bevrijder geeft lezing in De Boodschap in Rijen

De lezing gaat vanavond niet door!

Zodra de omstandigheden zijn gewijzigd zullen wij een nieuwe datum plannen voor deze lezing. Via deze website en onze facebookpagina informeren wij u. 

27 en 28 oktober 1944. Gilze en Rijen eindelijk bevrijd! De Polen speelden er een belangrijke rol in. Niet alleen in onze gemeente, maar ook in de rest van Brabant. Op initiatief van Heemkring Molenheide geeft Frans Ruczynski op dinsdag 10 maart 2020 een lezing met als titel ‘De eerste Poolse Pantserdivisie en de bevrijding van Brabant’. Hij doet dit in De Boodschap in Rijen. Belangstelling? De lezing is  gratis en voor iedereen toegankelijk.

Frans Ruczynski is de zoon van een Poolse veteraan. Hij is tevens oud-landmachtofficier en voorzitter van de Stichting Generaal Maczek Museum in Breda. Zijn lezing bestaat uit twee delen. In het eerste deel gaat hij in op de geschiedenis, de tocht van de Polen en de bevrijding van onze regio. Na de pauze laat hij een documentaire zien over de belevenissen van de Poolse bevrijders. Dit aan de hand van de ervaringen van twee bevrijders.
Iedereen is van harte welkom!

Locatie: Cultureel Centrum De Boodschap, Nassaulaan 62-64, Rijen, aanvang 19.30 uur.