Tentoonstelling ‘De Jaren 60’

Op zondag 2 september a.s. gaat de tentoonstelling onder de naam ‘De Jaren 60′ weer open. Heemkring Molenheide opent de deuren van ’t Oude Raadhuis in Gilze om 13.30 uur, de entree is gratis, en u hebt dan de tijd tot 16.30 uur om de sfeer van de zestiger te proeven, maar ook om de heemtuin te bekijken en de andere verzamelde materialen te bewonderen.

De vele foto’s en voorwerpen zullen veel mensen nog aanspreken. De ouderen kunnen herinneringen ophalen uit hun jeugd of uit hun Flower Power tijd en hun verhalen vertellen aan de meegebrachte kleinkinderen. Want voor de kinderen zijn ook vele zaken onbekend uit die tijd, toen er nog geen PC’s, tablets en mobiele telefoontjes bestonden.

Trouwfoto’s uit onze gemeente, paspoppen aangekleed met een trouwjurk en trouwpak, maar ook andere materialen uit de jaren 60 zijn er te zien. Zoals bijvoorbeeld winkelboekjes, serviezen, kleding, doopjurken en babyartikelen.

Er zijn verschillende ingerichte hoekjes zoals een schoolhoek, een keuken en een zithoekje. Als u zin hebt kunt u tijdens uw bezoek een plaatje draaien uit de jaren 60 op de platenspeler. Vele mensen zullen zich het Fancy Fair nog wel herinneren, dus kom kijken naar de foto’s en een aantal artikelen die we hiervan hebben.

Zondag 2 september 2018 is de tentoonstelling open van 13.30 tot 16.30 uur. De entree is gratis en de koffie of de thee staan klaar. Het bezoekadres is Nieuwstraat 22 te Gilze. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zijingang naar binnen. Groepen kunnen voor een bezoek buiten de openingsuren, via e-mail een afspraak maken: info@heemkringmolenheide.nl .

HvO