Jaarlijkse excursie

Op zaterdag 30 juni hebben wij met meer dan 50 leden een excursie gehad naar het boerenbondmuseum in Gemert.  Het boerenbondmuseum is een bijzonder Brabants openluchtmuseum. Het is een weergave van een Brabants dorp aan het begin van de vorige eeuw.

We werden  ontvangen met koffie en gebak. Hierna gingen we in groepen onder leiding van ervaren gidsen diverse gebouwen bezichtigen zoals, boerderijen, een smederij, klompenmakerij, een schoolgebouw, een melkfabriek en nog veel meer. En dit alles uit lang vervlogen tijden.  Na de geweldig goed verzorgde lunch zijn we naar Den Bosch gegaan voor een ingekorte stadswandeling, dit vanwege de hitte op die zaterdagmiddag.  Uiteraard was er nog tijd ingepland om zelf op onderzoek te gaan in Den Bosch, te shoppen of even rustig op het terras te zitten onder het genot van een koel drankje.

Foto’s Ad Vermeulen