Bedrijfsbezoek

Na een hartelijke ontvangst met koffie/thee en natuurlijk chocolade stond Margriet stil bij de historie  en de verschillende onderdelen van het bedrijf. Hierna werden we in twee groepen verdeeld om te gaan kijken naar de bedrijfsprocessen.

Zoon Luca liet een geweldige demonstatie zien hoe men chocolade in gietvormen doet. Met grote belangstelling werd naar dit proces gekeken. Dit bleek ook de vele vragen die men had.

De andere groep kreeg een rondleiding door een geweldig museum. Een museum met veel meer dan 10.000 voorwerpen. De herkenning hierbij was voor veel leden groot. Oude gietvormen voor chocolade (st. Nicolaas, kerstman, etc), snoepautomaten, affiches, spaaracties. Alles draaide om chocolade uit vroeger tijden. Deze rondleiding werd verzorgd door de Peter Koenen ‘himself’. Dat hij trots is op zijn museum bleek wel tijdens de rondleiding.

Een geweldige middag voor de leden van onze Heemkring. Wij danken de directie en medewerkers  van JKV / Margriet Brand chocola voor deze geweldig goed verzorgde en informatieve bijeenkomst.

voor meer info klik dan hier:
JKV Gilze

Margriet Brand chocola