Meer informatie over Gilze Meer informatie over Gilze Meer informatie over Hulten Meer informatie over Molenschot

Welkom op onze website!


Archeoloog legt monument bloot

Archeoloog drs. Jan Roymans vertelde inspirerend over zijn vondst in de Rijense bossen. Hij legde de overvolle zaal in De Boodschap uit hoe met technische middelen een militair kamp van rond 1830 van Koning Willem I bloot werd gelegd en in kaart gebracht. Zijn enthousiasme sloeg over op zijn luisterpubliek, waaronder wethouder Ariane Zwarts. De wethouder ging naar huis met de publieke opdracht om het beheer van dit nationale monument in de Rijense bossen te gaan regelen.

lees meer

Zilveren speld van Brabantse Heem voor Marielle van Hezewijk

Met plezier en passie zet Mariëlle van Hezewijk zich in Gilze en Rijen al jaren in voor Heemkring Molenheide. Voor haar verdiensten ontving zij, tot haar grote verrassing, op woensdag 1 februari 2017 de Zilveren speld van de Brabantse Heem. De eervolle onderscheiding werd haar uitgereikt door voorzitter Bert Wagemakers van Heemkring Molenheide.

lees meer

Slecht weer, klokkenluiders en RAC

De Mulder 142 is uit

Het kwartaalblad van Heemkring Molenheide ligt weer op de deurmat bij hun leden. Iedereen kan echter het boekje bestellen en in dit nummer lezen wat A.J.M. Hoevenaars over ‘Weerpraatjes’ schreef, hoe J.C. de Vet zijn licht liet schijnen over ‘Het stalleke van Bethlehem’ en over ‘Kerktoren en klokkenluiders’ vertelt. De Oude Schouten Hofstad deel 3, van 1554 tot 1635, wordt verteld door J. Hoevenaars en C. Hoevenaars-Willemse. En tenslotte laat H.M. van Oosterwijk het hoofdstuk ‘Lid van RAC’ uit zijn boek ‘Mijn jeugdherinneringen’ lezen.

lees meer


.