Agenda

Tentoonstelling ‘Jaren zestig’

Op zondag 8 april a.s. opent de nieuwe tentoonstelling. Deze keer is het thema van de tentoonstelling ‘de jaren zestig’ . Allerlei voorwerpen, afbeeldingen, muziek, gebruiken zijn op deze tentoonstelling te zien en te horen. De tentoonstelling (maar ook onze heemtuin) is te bezichtigen van 13.30 uur tot 15.30. Adres: ’t Oude Raadhuis, Nieuwstraat 22.
Kijk ook op: Meer informatie

Schitterende heemtuin open

Zondag 8 april is onze heemtuin weer te bezichtigen. Meer dan 200 inheemse planten zijn te bewonderen. De heemtuin is geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur.  Ook zijn naast de heemtuin, de afhang en de overige vaste tentoonstellingen ook allemaal te bezichtigen. Het is de moeite waard  om gezellig zondagmiddag te komen kijken naar allerlei nostalgische apparaten en gebruiksvoorwerpen. De entree is gratis en de koffie of thee staat klaar. Bezoekers met rolstoel of rollator kunnen via de zijingang naar binnen. Groepen kunnen voor een bezoek buiten de openingsuren, via e-mail een afspraak maken: secr@heemkringmolenheide.nl

Stamboomonderzoek

Kijkt u ook naar ‘Verborgen verleden’ een tv-programma van NPO 2? Hierin wordt de stamboom van bekende Nederlanders onderzocht. Wilt u ook meer weten over uw voorouders? Kom dan naar Heemkring Molenheide. Speciaal voor u zitten onze stamboomdeskundigen klaar.

(meer…)

Lezing over De Biesbosch “Waterland”

Op dinsdag 17 april a.s. wordt in ons Heemgebouw een lezing gehouden over de Biesbosch.”Waterland”. Iedereen kent waarschijnlijk de Biesbosch en is er mogelijk al enkele malen geweest. Peter Sommer neemt u mee naar het ontstaan van de Biesbosch maar ook de volgende onderwerpen komen aan de orde:

(meer…)