Agenda

Heemtuin en tentoonstelling te bezichtingen

Op zondag 3 september 2017 is onze geweldige Heemtuin te bezichtigen. Ook de tentoonstelling ‘Spulgoed,  komde gij mee speulen?’ is open. Van 13.30 uur tot 16.30 uur bent u van harte welkom

Open Monumentendag

Op zondag 10 september is het weer Open Monumentendag. Ook Heemkring Molenheide neemt hieraan deel. Het thema is : Boeren, burgers en buitenlui. Meer informatie over deze dag volgt nog. Ons Heemgebouw is open van 10.00 uur tot 16.30 uur

Viering 40-jarig jubileum van Heemkring Molenheide

Op vrijdagavond 22 september vieren wij het 40- jarig jubileum van onze heemkring. Reserveer alvast deze datum in uw agenda. Onze leden ontvangen in de loop van juli via de nieuwsbrief het programma voor deze avond. Ook zal worden aangegeven hoe de leden zich kunnen aanmelden.

Lezing: Heftige vrouwen: van “ons Jet tot ons Zus”

Op woensdag 25 oktober 2017 zal door Hans van den Eeden (schrijver en journalist) een lezing worden gehouden voor de leden van onze Heemkring. Aanvang 19.30 uur, in ’t Oude Raadhuis Nieuwstraat  22  Gilze.

Tijdens deze lezing, voor mannen en vrouwen, wordt ingegaan op de vraag “hoe moeder’ toen ze jong was opgroeide. Het was een periode dat de meisjes vaak nog “Jet”, “Mien” of “Zus” werden genoemd. Met welke normen en waarden werden ze opgevoed?
(meer…)